Европа

О.р. полк. Владимир Миленски: Поддръжници на Русия в момента са потънали в срам

От Милица Бонева Милица Бонева Продуцент

„Едва ли имаше по-голямо зло, което руски управник можеше да причини на собствения си народ. Познавах поддръжници тук, които подкрепяха Русия и Путин, в момента са потънали в срам.“ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Владимир Миленски – полковник от резерва и член на Атлантическия съвет на България.

 

Ето какво още каза той:

Гледахме снимки от ужаса в Турция. Избягваме да гледаме снимките от войната обаче, защото там спазваме една морална норма, че не трябва да се показва. Трябва повече да се показва ужасът, който Русия сътвори в Украйна.

В момента ни предстои едно затишие, в което и двете страни ще се опитат да натрупат настъпателен потенциал, да могат да ударят отсрещната страна по-добре. Аз вярвам, че светът, който стои зад Украйна, ще се окаже печелившата страна.

Водещ е човешкият ресурс. Всички военачалници го знаят, че моралната сила на армията има огромно значение - незаменимо. Тя не може да се компенсира с количество, но и въоръжението е необходимо.

Моралната сила в руските войници или онези оттях, които бяха професионални войници, изгоря на бойното поле. Минимум 100 хиляди са убити, около още толкова ранени, все едно си говорим за килограми брашно...

Представете си един руски пилот, който е образован човек, има семейство, роднини, приятели, информира се, качва се на съвременна бойна машина, и започва да да стреля по Киев.

Има конфликт между "Вагнер" и руската редовна армия. "Вагнер" започват да концентрират в себе си огромна икономическа власт. Тя е използвана да контролира и управлява ресурсите на Русия от Африка, особено злато. И неминуемо човек с такава гигантска власт започва да гледа към Москва. До нас вече достигат информации за силни вътрешни противоречия. Те силно критикуват централното ръководство.

Украйна в момента има нужда от артилерийски боеприпаси. Ние разполагаме със значително количество такива. Чувам от политическите партии у нас, които обичат Русия и президента, че няма достатъчно ресурси нашата ария да помогне. Изобщо не сме капка в морето, защото в тежка ситуация и една капка помага. Знаем, че капките като капят постоянно пробиват и скала. Нашите складове са пълни с боеприпаси и въоръжение.

Единственото спасение за Украйна в момента е оръжие, оръжие и оръжие. 

Световната общност полага усилия този конфликт да не излезе от рамките на Украйна. Затова е и забавеното подпомагане на Украйна.

Победата на Украйна е предизвестена.

 

Цялото интервю вижте във видеото.