Общество

Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян за изкуството и културата навръх 3 март

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Навръх националния празник 3 март в студиото на „Добро утро, Европа“ гостува един много успешен тандем – създали заедно и по отделно класики в литературата и музиката – поетът Недялко Йорданов и композиторът, поет и певец Хайгашод Агасян.

„Месец март е много хубав месец. 1 март – символ на пролетта, 3 март – празник на България, 8 март – Ден на жената“, каза поетът Недялко Йорданов.

По неговите думи свободата не е само любов, защото има и свобода на омразата, но ние трябва да бъдем за свободата на любовта, имаме нужда от това.

„Това, което става в Народния театър е частен случай. Хората на изкуството сме единни и ни обединява именно това – изкуството“, посочи още Йорданов.

„Бог да пази България“ е писана преди 31г. Още търсим билета на късмета и към ден днешен“, сподели Йорданов.

Според него скандалите няма да се отразят на постановките в Народния театър.

„Човек трябва да намери спасение за душата си по собствен път, но смятам, че изкуството е онова, до което всеки трябва да се докосне – до красива песен, поезия, музика“, смята Хайгашод Агасян и посъветва хората да се заредят един друг с положителна енергия, давайки си сметка, че светът около нас е красив.

„Светът е хубав, светът е чудесен, светът има нужда от нашата песен. Една песен може да повдигне духа на един цял един народ! Това е мисията. Песни като химнът, „Моя страна, моя България“ и други може да обединят всички на националния празник, където и да се чества“, каза още Агасян.

Целия разговор вижте във видеото.