Европа

Близки дават ДНК проби, за да могат да идентифицират загиналите във влаковата катастрофа

От Euronews България Euronews България

Гръцките служби продължават да работят на мястото след челния сблъсък между влакове в Гърция. По-рано днес там беше и Апостолос Стаикос от Euronews, който разказва повече за ситуацията.

„Намираме се на мястото на трагедията с двата влака в Темпи. Десетки са загиналите и ранените. Пожарникари и спасители опитват да локализират затрупаните и телата на загиналите. По-рано видяхме как изваждат куфари и дребни предмети от първия и втория вагон, които са буквално смачкани.

Това е мястото, до което журналистите имат достъп. От другата страна хората може да се натъкнат на зловещи гледки, защото екипите изнасят тела и останки от хората, загубили живота си. Част от ранените са транспортирани до град Лариса, който е на около 45 минути оттук. И в Лариса, и в други градове са организирани кръводарителни кампании.

Хотелиерите в града предлагат безплатни стаи за оцелелите. За близките на пътниците са създадени две телефонни линии. Съдебни лекари са пристигнали от Атина за аутопсиите тук, тъй като има много обгорели хора, които е трудно да бъдат идентифицирани. Затова техните близки трябва да предоставят ДНК проби за установяване на самоличността на загиналите“, предава пратеникът на Euronews.