Euronews Primetime

Актьорът Валери Йорданов: Очаквам и моето уволнение

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

Актьори и служители на Народния театър излизат на протест в защита на режисьора Александър Морфов, който беше дисциплинарно уволнен. Вече се събира и подписка, в подкрепа на режисьора на „Хъшове“. Оттам предава репортерът ни Анелия Джамбазка. 

Беше ясно. Очаквам и моето уволнение. Това каза за Euronews Bulgaria актьорът Валери Йорданов – един от събралите се на протест пред Народния театър в защита на Александър Морфов.

 

Общо взето, се посмяхме, защото каквото и да стане, това ръководство доказа, че не може да управлява театър. Не национален – въобще театър.

„Единственият начин е г-н Василев да си взима документите и папките и да си ходи – по поделение, ако иска да прави казарма“, така актьорът вижда решението на проблема.

Щом се карат хора да пишат писмени обяснения, че са изказали мнение по медия – докъде може да стигне, пита риторично той.

„Най-гледаните представления – и на г-н Морфов, и на Стоян Радев, и на Диана Добрева, и на Явор Гърдев, се слагат по веднъж в месеца, а някои и през месец. А има с дни нищо не се играе“, посочва Валери Йорданов.



Цялото интервю вижте във видеото.