Годината на Войната

Митинги и шествия в София и други градове в подкрепа на Украйна (обновена)

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

Митинги и шествия в София и други градове на България се организират тази вечер по повод годишнината от войната. Събитието е под наслов: “Не на руския терор! България е с Украйна!”, а акцията е организирана във “Фейсбук”.

Шествието в София започва в 19 ч. пред президентството. Мястото не е случайно, защото там хората ще изразят недоволството си от политиката на държавния глава Румен Радев, която е уж срещу “войнолюбците”, но практически в подкрепа на Русия, смятат оранизаторите.

Българският президент избра да работи срещу интересите на България като пълноправен член на европейското семейство. Избра да обяви за пацифизъм негласната подкрепа за агресора. И да нарече войнолюбци тези, които подкрепят нападнатата страна”, заявяват организаторите на събитието, обръщайки се към държавния глава.

Твърде дълго като общество сме имали лукса да живеем в мир. Колкото и труден да ни е бил преходът, не сме живели във време, в което ти падат бомби на главата. Така че трябва да сме благодарни за това, което имаме и да сме малко по-подготвени. Да знаем какво да правим в екстремни ситуации, как да даваме първа помощ, да знаем какво да правим при наводнения, пожари, земетресение“, това каза пред Euronews Bulgaria доброволецът, който наскоро се завърна от Украйна Лазар Радков.