Годината на Войната

Истории за надеждата: Украински актьор спасява десетки животни

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Следва една по-различна история от войната. Сирените, обстрелите и руините през последната година в Украйна белязаха милиони украинци. Страданието обаче достигна и техните домашни любимци. По време на окупацията на района около Киев един украински актьор превърна в мисия спасяването им. Анастасия Димитрова и Александър Шопов разказват:

Алексей бяга по време на обстрелите в Украйна от първите седмици на войната. Мъжът е поставил в риск себе си, за да спасява едни от най-беззащитните - животните. Животи, които преди войната са носели радост и топлина в нечий дом. Сега - изоставени сами под руините в Ирпин.

Случи се така, че това стана необходимо. За целия период на пълномащабното нахлуване спасихме повече от 600 животни само в района на Ирпин.

Алексей, актьор

И в разгара на войната Алексей успява са основе и развие свой приют, в който вече лекува и се грижи за над 20 котки.

В приюта на Алексей работят още няколко негови съмишленици. Всеки ден те се грижат, лекуват и спасяват ранените животинки.

Година след началото на войната той се е завърнал към своята професия – актьорството, но винаги намира време за своите спасени животни.

Вижте повече във видеото.