Euronews Сега

Радостин Василев подаде оставка като спортен министър

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Radostin Vasilev Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от "Има такъв народ" депозира оставката си, предаде БГНЕС.

Това става два дни след като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че оттегля всички свои министри от правителството на премиера Кирил Петков. В кабинета има четирима министри от ИТН. Оставката си вече депозира регионалният министър Гроздан Караджов. От квотата на ИТН са още министърът на енергетиката Александър Николов и външният министър Теодора Генчовска, която все още е на посещение в Солун.

Вчера Василев заяви, че решението е взето - 4-мата министри на "Има такъв народ" подават оставки заедно със заместник-министрите. Това, по думите му, не подлежи на никакъв коментар.

На въпрос дали конкретно в неговото министерство има причини, заради които напуска управленския пост, Радостин Василев отговори така:

Политическо решение на парламентарната ни група, това е. Тука има дисциплина.

Радостин Василев, министър на спорта в оставка

Той изрази уверение, че неговата политика ще бъде продължена и би съжалявал само ако този, който го наследи, не продължи политиката, която е водил - „много голяма битка срещу корупцията в спорта и съответно много сериозни планове за подобряване на инфраструктурата“. Василев се надява евентуален следващ министър да продължи по тази линия да води политика.

Радостин Василев не подмина и въпроса относно конфликта му с бившия спортен министър Красен Кралев.

„Битката с Красен Кралев е битка на законодателството – тя не е битка на един министър, не е моя лична битка. Аз каквото трябва, съм го свършил, сигналите са подадени където трябва, така че продължаваме напред“, каза той.

В заключение Радостин Василев заяви, че в момента, в който бъде приета гласувана оставката му, се връща като депутат – „за вероятно малкото време, в което ще съществува този парламент“. Но да не бъдем пророци, нищо не се знае, завърши Василев.