Euronews Primetime

Министърът на спорта Радостин Василев освобождава поста в петък

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 09 210249

Радостин Василев ще подаде оставка като министър на спорта в петък сутрин, 10 юни, не защото има конкретни проблеми с правителството, а защото е политическо решение. То беше обявено вчера от лидера на партията Слави Трифонов във видеообръщение. Радостин Василев избегна въпроса дали ходът е краен.

 

Решението е взето – 4-мата министри на „Има такъв народ“ подават оставки заедно със заместник-министрите. Това не подлежи на никакъв коментар.

Радостин Василев, министър на спорта

На въпрос дали конкретно в неговото министерство има причини, заради които напуска управленския пост, Радостин Василев отговори така:

 

Политическо решение на парламентарната ни група, това е. Тука има дисциплина.

Радостин Василев, министър на спорта

Министърът на спорта изрази уверение, че неговата политика ще бъде продължена.

 

Бих съжалявал само ако този, който ме наследи, не продължи политиката, която аз водих, а тя е много голяма битка срещу корупцията в спорта и съответно много сериозни планове за подобряване на инфраструктурата. Надявам се, евентуален следващ министър да продължи по тази линия да води политика.

Радостин Василев, министър на спорта

Василев не подмина и въпроса относно конфликта му с бившия спортен министър Красен Кралев.

Битката с Красен Кралев е битка на законодателството – тя не е битка на един министър, не е моя лична битка. Аз каквото трябва, съм го свършил, сигналите са подадени където трябва, така че продължаваме напред.

Радостин Василев, министър на спорта

В заключение Радостин Василев заяви следното:

 

В момента, в който ми бъде приета оставката и бъде гласувана, се връщам като депутат – за вероятно малкото време, в което ще съществува този парламент. Но да не бъдем пророци, нищо не се знае.

Радостин Василев, министър на спорта

Още спортни новини вижте във видеото.