Спорт

Лудогорец ще довършва започнатото срещу Андерлехт в Белгия

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант

С надежда да отстрани първи съперник в елиминациите на евротурнирите от 2014 г. насам, Лудогорец излиза срещу Андерлехт в мач реванш от плейофите в Лигата на конференциите на стадион "Лото Парк" в Брюксел. Двата тима се изправят днес от 19.45 часа българско време, двубоят ще бъде ръководен от германеца Даниел Зиберт. След първата среща българският тим има преднина от един гол, след като спечели с 1:0 преди седмица.

Пред "орлите" обаче стои трудно изпитание, имайки предвид формата им като гост. В последните си 14 гостувания в европейските турнири от 2021 г. насам, Лудогорец има само две победи. През юли 2021 г. тимът надви "Шахтьор" Солигорск, а през миналото лято Сутиеска в първия кръг на квалификациите за Шампионса лига.

Наставникът на разградчани Анте Шимунджа няма сериозни кадрови проблеми, като се имат предвид контузиите на Диниш Алмейда и Рик Джонатан, които са аут до края на сезона, както и наказанията на Мануел Шоу и Оливие Вердон.

34-кратният шампион пък продължава да изпитва сериозни затруднения в белгийското първенство и завърши наравно 2:2 при визитата си на Кортрайк. Към момента тимът е на нетипичното за него девето място в подреждането с малки шансове за ново европейско участие догодина.

Още спортни новини вижте във видеото.