Общество

Не направихме достатъчно за Украйна, обяви бивш вътрешен министър

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Къде са тези хубави резултати, за които говори ръководството на МВР. Това попита в ефира на Euronews Bulgaria бившият вътрешен министър Валентин Радев по повод думите на вицепремиера и силов министър Иван Демерджиев отпреди ден, че въпреки липсата на кадри при охраната на българо-турската граница, са налице „добри резултати“.

Никога няма самокритика, петима полицаи си отидоха пред Нова година. Пробойната започна с грешни решения. Смениха шефа на "Гранична полиция", командироваха шефове от тази полиция във вътрешността, оголва се сектора“, заяви от своя страна Радев. Според него МВР не се справя.

Проблемът с границата е, че тя не се поддържа, допълни той.

Относно военната помощ за Украйна и анонсираното от президента Румен Радев и военния министър Димитър Стоянов, че повече няма да даваме на Киев оръжие и боеприпаси, Валентин Радев коментира, че „ние сме НАТО и трябва да бъдем лоялни. Партньорите ни гледат на нас като такива съюзници и ще бъдат доволни, ако им помогнем с оръжие“.

По думите му не сме направили достатъчно за Украйна през изминалата година от руската инвазия. „Не мога да разбера как сме направили и то тайно? Как така премиер лъже вицепремиера си и не му казва какво прави. За мен е изумително. Не случайно и БСП се скара с „Промяната“. Те буквално излъгаха Нинова“, заключи Радев, който беше и зам.-министър на отбраната .

Вижте още във видеото.