Спорт

Бербатов сезира ФИФА и УЕФА за снимката на Михайлов с Дан Тан

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9460582 Димитър Бербатов Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов и екипът му ще сезират ФИФА и УЕФА за снимката с Борислав Михайлов и Дан Тан. Тя беше публикувана от Bird.bg. Твърди се, че кадърът е от новогодишна вечеря в Сингапур, на която Михайлов празнува със сочения за бос на черното тото Дан Дан и Костадин Хаджииванов, популярен като Коце Маца. 

 

"Това е най-фрапиращото доказателство за връзката между ръководители на черното тото и президент на футболна федерация. Снимката поражда много изключително тревожни въпроси. Още чакаме някой да им отговори официално. Ще изпратим и материал на ФИФА и УЕФА. Освен това ще споделя снимката в моите социални мрежи, същото ще направят Стилиян Петров и Мартин Петров, за да научи светът какво се случва тук."
„Длъжни сме да подаваме сигнали към ФИФА и УЕФА. Ще го правим постоянно и ще им пиша писма всеки ден, ако се налага. Една снимка говори повече от 1000 думи. Надяваме се на реакция.“
Бербатов обяви още, че екипът му е получил анонимен сигнал за образувано досъдебно производство през 2019 г. за манипулиране на срещи с участието на членове на Изпълнителния комитет на БФС. Бербатов цитира и конкретни мачове, заради които България според статистиката е на осмо място в Европа по уговорени мачове. Това са победата на младежкия национален отбор срещу Зимбабве с 5:0 в Сливен през 2009 г., както и две контроли на мъжете - 1:1 с Южна Африка преди световното първенство през 2010 г. и 2:2 срещу Естония в Турция. Бербатов за пореден път поиска оставката на ръководството на централата и посочи, че катастрофалната загуба с 2:5 от Грузия е показател за реалното състояние на футбола у нас.