Общество

Няма преки свидетели на убийството на психолога Иван Владимиров

От Euronews България Euronews България
Desislava Petrova Прокурор Десислава Петрова, снимка: БГНЕС

„Прибирайки се към дома си, пострадалият може би е влязъл в конфликт с обвиняемия, и е бил застрелян с един изстрел в областта на лицето. Смъртта му е настъпила мигновено“. Това обяви говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Десислава Петрова на извънреден брифинг по повод убийството на известния психолог Иван Владимиров-Нав, предаде БГНЕС. Убийството е станало в сряда около 22:30 ч.

Няма свидетели и очевидци на престъплението. Тялото на Владимиров е открито от двама съседи, които са чули шум, усетили са странна миризма, допълни Петрова.

По думите й обвиняемият не е оказал съпротива при ареста. „Обвиняемият не отрича вината си, но не мога да кажа дали разпитът му е приключил и дали той ще я потвърди”, отбеляза тя.

Прокуратурата обаче все още е в процес на изясняване на причината за убийството.
Оръжието, с което се предполага, че е извършено престъплението, е иззето от дома на извършителя.
"Имало е подаден сигнал от обвиняемия срещу пострадалия за това, че пострадалият е наел три лица, които да откраднат подготвени за предаване на вторични суровини от обвиняемия отпадъци. Става дума за найлони и хартия. Става въпрос за 2020 година. В процес на изясняване на всичко останало сме, не мога да потвърдя брой на сигнали, за какво са били и от кого срещу кого", каза още прокурор Петрова. И допълни, че „всичко, което има отношение за евентуалния мотив за престъплението, ще бъде проверено“.

Петрова подчерта, че не й е известно колко и какви сигнали са били подавани от Владимиров срещу убиеца му.

“Изискали сме справка дали обвиняемият е бил в трудово правоотношение като служител на МВР”, добави прокурорът. Чрез експертиза ще бъде проверено дали откритото оръжие, с което се предполага, че е извършено убийството, е било служебно или не.

"Обвинен е след съгласуване с наблюдаващия прокурор за умишлено убийство по чл. 115 от НК, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Чака се адвокат, за да му бъде предявено и да бъде разпитан. Задържан е с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа, предстои да бъде предявен иск за постоянното му задържане", съобщи Петрова.

 

Вижте и репортажа на Камелия Колева във видеото: