Спорт

Пирин с ключова победа над Марек в борбата за оцеляване в Супер ​​​​​​​Волей

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Pirin Razlog BGNES Снимка: БГНЕС

Пирин Разлог записа ключова победа в битката за оцеляването в Ефбет Супер Волей, след като надви Марек Юнион Ивкони с 3-1 гейма в югозападното дерби в 13-и кръг. Така състезателите на Благовест Катранджиев заемат девета позиция във временното класиране в мъжкия ни елит и са на една зад осмия - Черно море (и евентуална позиция в плейофите след края на редовния сезон).

По-добрата игра в атака се оказа от изключителна важност за крайния успех, след като разложани завършиха с 42 на 39 точки от този елемент. Дупничани пък бяха малко по-добри на блок (13 на 10) и от начален удар (6 на 4 аса). Повечето грешки, допуснати от състезателите на Найден Найденов, имаха влияние върху крайния резултат - 34 на 26.

Дейвид Кръстев стана топ реализатор в двубоя, завършвайки със 17 точки, а по 10 добавиха съотборниците му Кристиян Алексов и Костадин Гаджанов. Алексов беше отличен и като Играч на мача. За Марек най-много точки наниза Георги Бъчваров (12).

„Искам да поздравя отбора от Дупница за това, че се бориха. И, разбира се, поздравления и за нашия отбор - не допуснахме толкова грешки и се поздравихме с успеха“, коментира след срещата Кристиян Алексов.

Още спортни новини вижте във видеото: