Свят

Сериалът "The Last of Us" постави нови рекорди

От Euronews България Euronews България
The Last Of Us Facebook Снимка: Фейсбук

Сериалът „The Last of Us - Последните оцелели“, базиран на едноименната игра, постави нов рекорд по гледаемост, съобщава „Deadline“, цитиран от БГНЕС.

Четвъртият епизод на сериала е гледан от 7,5 милиона души. Това е със 17% повече в сравнение с гледанията на третия епизод. Аудиторията на новия проект се увеличава всяка седмица, посочва още изданието.

Премиерата на първия сезон беше на 15 януари. За два дни първата серия на проекта е гледана от повече от 10 милиона души. Новият сериал се превърна във втората най-популярна премиера на HBO за повече от десетилетие и отстъпи място единствено на предисторията на "Игра на тронове" - сериалът "Домът на дракона".

Само след два епизода „The Last Of Us“ беше подновен за втори сезон. Сериалът получава високо одобрение от критиката и добри отзиви от зрителите.

The Last Of Us“ е поредица от видеоигри за платформата PlayStation, която описва събитията в свят, преживял смъртоносен вирус.

В центъра на сюжета е опитът на главния герой Джоел Милър да спаси момиче – Ели, което е устойчиво на мутациите и вируса, за да създаде ваксина срещу него.