Политика

Кметът на Пловдив отговори на Борисов: Избран съм, а не назначаван, за да ми се иска оставка

От Euronews България Euronews България
Zdravko Dimitrov Снимка: Официален Фейсбук профил
След като по-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров, градоначалникът използва профила си във Фейсбук, за да отговори. Публикуваме позицията му без редакторска намеса:
Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка.
Категорично смятам, че дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки.
От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП “Региони в растеж”, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно!
Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира.
Имаме много важна работа за вършене. Безотговорно ще е да оставим Пловдив на автопилот!
Припомняме, че Борисов заяви, че Димитров трябва да се оттегли, защото не може да се справи с проблемите на втория по големина град у нас. Като основен мотив за исканата оставка Борисов посочи, забавянето на строителството на стадион „Христо Ботев“. Той каза, че вместо да се справя с проблемите, Димитров ги създава и заради него партията получава обвинения.

„Кметът е малко по-деликатна работа от другите длъжности. Той трябва да бъде консенсусна (фигура), защото трябва да работи със съветниците“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Всеки трябва да бъде сигурен, че ние сме най-честните и най-прозрачните“, посочи той.