Политика

Борисов поиска кметът и зам-кметът на Пловдив да си подадат оставката незабавно

От Euronews България Euronews България

Кметът на Пловдив трябва да се оттегли от поста си в знак на морален акт. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив,.

По неговите думи кметът Здравко Димитров трябва да се оттегли, защото не може да се справи с проблемите на втория по големина град у нас. Като основен мотив за исканата оставка Борисов посочи, забавянето на строителството на стадион „Христо Ботев“. Той заяви, че вместо да се справя с проблемите, Димитров ги създава и заради него партията получава обвинения.

„Кметът е малко по-деликатна работа от другите длъжности. Той трябва да бъде консенсусна (фигура), защото трябва да работи със съветниците“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Всеки трябва да бъде сигурен, че ние сме най-честните и най-прозрачните“, посочи той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и актуалната политическа ситуация у нас.

„С БСП имаме идеологически различия. „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ търсят обединение, защото знаят, че са по-слаби от ГЕРБ“, каза Борисов.

„Реакцията на партията относно сближаване с БСП е изключително остра. Те са наши идеологически противници“, добави той и уточни: „С БСП имаме идеологически различия, не искам да ги обиждам“. В същото време Борисов добави, че „БСП са много по-система партия от ПП, които са ляво либерали“, предаде БГНЕС.

Председателят на ГЕРБ призова Христо Иванов предварително да кажи дали ще се коалира отново с БСП.

„Представям си как Христо Иванов и Асен Василев се събират да правят бюджет, тъй като са толкова различни като политически субекти“, каза още Борисов.

По думите му близо 5 млрд. лв. са взети директно от джобовете на българина по време на управлението на „Продължаваме промяната“. „И по-точно през резервоарите на колите на българите… Истината винаги излиза наяве каквато и да е“, смята Борисов.

„Повече лъжи няма да толерирам“, закани се Борисов.