Европа

Зеленски: Никой не може да се чувства в безопасност

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Украинският президент Володимир Зеленски похвали правоохранителните органи за бързата антикорупционна операция в сряда, като каза, че "справедливостта ще бъде гарантирана".

Украински медии съобщиха за шумни акции срещу олигарха Игор Коломойски и бившия вътрешен министър Арсен Аваков.

 

Благодаря на всички служители на реда, които днес демонстрираха силата на закона и държавата. Благодаря на правителството на Украйна за бързата кадрова реакция. По специално, бяха уволнени началниците на митниците. Срещу някои от уволнените лица са образувани наказателни производства. За съжаление, в някои райони единственият начин да се гарантира върховенството на закона е смяната на ръководството заедно с институционални промени. Доколкото е необходимо, ще има промени, за да се гарантира, че тези хора няма да злоупотребяват в своята работа.

Володимир Зеленски – президент на Украйна

Службата за сигурност на Украйна съобщи, че двама служители на митническата служба в Северна Украйна са били поставени под домашен арест по обвинения, че са помогнали за незаконен внос на линейки, без да се платят митнически такси.

Трета мишена беше бившето ръководство на нефтената компания "Укрнафта" и петролната рафинерия "Укртатнафта". Длъжностите лица са обвинени в укриване на данъци и "легализация на средства, придобити по престъпен път".