Политика

Рена Стефанова, ПП: Случаят с Nexo е политическа поръчка

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Струва ми се, че е политическа поръчка. Дали е икономическа не мога да знам, но начинът, по който се разви този „скандал“, сочи към извода, че беше организирано.“

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ депутатът от „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова във връзка с обвиненията по случая с криптобанката Nexo.

„Тук се употребяват служби, министерства, прокуратура, за да се правят политически игри, за съжаление“, посочи Стефанова.

Всъщност констатации за неправомерно поведение няма. Това, което чухме от ДАНС, беше съвсем различно от излязлото в публичното пространство – няма сигнали от партньорски служби, постъпил е сигнал от българска финансова институция, а такива постъпват стотици всеки ден, и всъщност те са образували една проверка.

„ГЕРБ, ДПС и БСП за съжаление също, както и присъдружните им „Възраждане“ и „Български възход“ са предприели една кампания да очернят ПП и ДБ и да кажат на гражданите – ето вижте те са същите като нас. Взимат пари от едни фирми, които май не са много чисти, пък някои от тях били работили за тези фирми и това е много страшно“, коментира още Стефанова.

По нейните думи общото явяване на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ на следващите парламентарни избори представлява обединение на здравите и демократични сили в България.

Стефанова посочи, че днес във временната парламентарна комисия, занимаваща се със случая „Nexo“, предстои изслушване на представителите на НАП и Комисията за финансов надзор.

Целия разговор вижте във видеото.