Политика

"Да, България" и ПП ще водят преговори за коалиция, поставиха си за цел първото място

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Ръководството на "Да, България" ще води преговори за предизборна или следизборна колаиция за парламентарните и местните избори с "Продължаваме промяната".

В изпратеното от "Да, България" съобщение до медиите се казва, че трябва да бъдат постигнати петте национални цели на страната. Сред тях са: Приемането в Шенген, влизането в Еврозоната, нулева зависимост на българския енергиен сектор от Русия, реализиране на Плана за възстановяване и провеждане на правосъдна реформа. За да може да бъде осъществен този дневен ред - след изборите трябва да се излъчи истинско демократично реформаторско правителство, се казва още в съобщението. Целта пред двете формции е ясна, категорични са лидерите им - първо място и пълно мнозинство в 49-ото НС.

Разговори с „Продължаваме промяната“ ще започнем в първия възможен момент. Няма да бъде публичен процес. Трябва да изберем най-добрия вариант, за да постигнем максимум ефект. Ефектът, който целим е първото място, което да ни позволи да наложим своя дневен ред и своята визия за формиране на управление на страната. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Обединението между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, което предстои да се случи, ще донесе нова надежда на цяла България. Обединението между ПП и ДБ е в посока на финализиране. Твърдо вярвам, че ще сме номер 1 и, че следващото правителство, което ще бъде предложено в 49-я парламент, ще бъде излъчено от тази формация, добави пък Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.