Общество

Продължава издирването на изчезналия Емил Боев

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

Изчезналият Емил Боев за последно е видян в петък срещу събота в 3 ч през нощта. В късния следобед за последно е разговарял с майка си.

"Каза , че му пада батерията и ще ми звънне, когато зареди телефона… каза ми че всичко е наред и много ме обича", споделя тя. 

Емил е от София, но е дошъл в Перник с приятели, заради  “Сурва”. Майка му разбира, че късно вечерта се е случил инцидент.

"Свързахме се с момчето, което е било с него, били са заедно, пили са алкохол, имали са някакво спречкване и след това е тръгнал в някаква посока, не можаха да ме ориентират, казаха към гората", продължава госпожа Стоева.

Не се знае каква е причината да се стигне до физически сблъсък и след това Емил да изчезне безследно.

Близки на Емил казват, че това поведение е нетипично за него.

"Той е изключително спокоен, има много приятели по принцип, няма за какво някой да му навреди", продължава майка му. 

А приятелят му Николай Крумов добавя: "Той е много спокоен човек, не е конфликтен. Наистина не знам."

Веднага след сигнала на майката, младият мъж е обявен за национално издирване.

"Продължаваме да разпитваме хора, с които е бил за последно. Продължават активните издирвателни действия, така че всички колеги са натоварени да работят и по тази линия освен да се занимават и с кукерския фестивал", казва Венцислав Алексов.

Емил Боев е облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон. Висок е метър и 80 и има брада. Властите апелират, ако някой го види, да подаде сигнал на телефон 112. Ако имате информация къде е в момента, къде е бил, и къде може да бъде, звъннете на 0882955653 или 0889912128, призовава братът на изчезналия.