Свят

Пътнически автобус катастрофира в Пакистан и взе поне 41 жертви

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Тежък инцидент в Пакистан. Най-малко 41 души загинаха, след като пътнически автобус, движещ се с висока скорост падна от мост в югозападната част на страната, съобщиха пакистански официални представители. Злополуката е станала в провинция Белуджистан, където шофьорът на автобус, превозващ около 48 души, загубил контрол и се ударил в подпора на мост.

Предстои да бъдат извършени ДНК тестове за идентифициране на загиналите, чиито тела са овъглени до неузнаваемост

"Спасителната операция вече приключи, общият брой на загиналите е 40. Четирима ранени са откарани в най-близката болница. Телата ще бъдат откарани в държавната болница в Карачи. След като вземат проби и ще ги преместим в моргата за ДНК", заяви Саад Едхи, ръководител на фондация "Едихи".

След идентифицирането им телата ще бъдат предадени на роднините на жертвите. Автобусът се е ударил в пътна стена с висока скорост, след което паднал в пропастта и се запалил. Местни медии съобщиха, че броят на загиналите е достигнал 41. Четирима души са били спасени и откарани в близка болница. Очаква се броят на загиналите да нарасне, тъй като много от ранените са в критично състояние.

В Пакистан често се случват пътни произшествия заради липсата на инфраструктура, лошо поддържаните превозни средства и безразсъдното шофиране.