Общество

Младеж е изчезнал в Перник, обявен е за национално издирване (Обновена)

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

Млад мъж е в неизвестност от снощи, съобщи брат му в социалните мрежи.

„Брат ми - Емил Боев, е видян за последно около 3 сутринта без телефон на кукерския парад “Сурва” в Перник - оттогава никой няма контакт с него“, написа Мартин Боев във Фейсбук.

 

Новината бе потвърдена за Euronews Bulgaria от МВР. Майката на младежа вчера е дала показания и в момента той е обявен за национално издирване.

Емил е 25-годишен, от София. С кафява коса, висок 1.80 м, носел е камуфлажно яке с тъмни панталони - в момента е с мустак и брада.

Според брат му, за последно е бил видян на ул. Физкултурна в Перник, а колата му е била отключена цял ден в района.

Майката за последно е разговаряла със сина си в петък следобяд или вечерта, съобщи тя пред репортера на Euronews Bulgaria.

На другия ден, когато видях, че неговият телефон е изключен, се свързах с момиче, което знам, че е от Перник. Тя се свърза с нейната сестра и така се свързахме с момчето, което е било с него. Били са заедно, пили са алкохол, след това са имали някакво спречкване и той, като е оставил всичко в колата, е тръгнал в някаква посока – не можаха да ме ориентират, казаха към гората.

Ваня Стоянова, майка на Емил Боев

„Идват още хора насам, ще се опитаме да го открием. Имаме вече организирани хора, които ще лепят плакати из града. Молбата ми е, ако някой има информация, да се свърже с нас“, каза Николай Крумов, приятел на Емил.

Ако имате информация къде е в момента, къде е бил, и къде може да бъде, звъннете на 0882955653 или 0889912128, призовава братът на изчезналия.

Информация може да бъде подадена и на тел. 112, както и в най-близкото полицейско управление.

 

Актуална информация към 13:00 ч. вижте във видеото.