В темпото на Кари

"В темпото на Кари", Евгения Раданова: Започнах с кънки за фигурно пързаляне

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова гостува в „Темпото на Кари“. Славната състезателка по шортрек говори в рубриката „Легендите“. Тя разказа за началото на своята знаменита кариера и за трудностите по пътя.

Жени Раданова споделя и за успехите на Олимпиади, които донесоха на България три медала – два сребърни и един бронзов.

Раданова продължава да е близо до любимия си спорт. Тя разказва и за началото на шортрека в България, когато този спорт не е бил толкова популярен.

„Започнах да се занимавам с шорттрек през далечната вече 1987 г., когато бях дете. Тогава моите родители много харесваха фигурното пързаляне. Заведоха ме на пързалка „Юнак“, тогава съм била на 11. Така за първи път се срещнах с този екзотичен спорт. Първо ни учеха да караме кънки, интересно е, че аз първо се учех с кънки за фигурно пързаляне. Толкова много се влюбих в пързалянето, че на пързалката имаше общо около 150 чифта кънки, и аз след училище тичах, за да има и за мен. Скоро след това отидохме на състезание в Унгария, и всъщност там видях какво означава спортът шорттрек. Много се впечатлявах от скоростта, от начина, по който изглеждаха някои състезатели, спомня си Раданова.

Целия разговор вижте във видеото.