Култура

Дара Екимова: Очаквайте нещо по-вълнуващо от нова песен, а в края на годината и нов албум

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„Съвсем скоро ви очаква нещо по-вълнуващо от нова песен. А в края на годината може би и нов албум. Работим по въпроса. "Остани" на Паша Христова е една от най-слушаните ми песни на стрийминг платформите. Надявам се, ако Паша беше тук, тя да се гордее с това изпълнение.“

Това обяви в студиото на Euronews Bulgaria певицата Дара Екимова, която направи свой прочит на известната песен „Остани“ на Паша Христова.

 

Ето какво още сподели тя:

Хората, които са в музикалната сфера у нас са много добри. Ние сме страхотни музиканти. Посветени сме на музикалното образование.

"Остани" на Паша Христова е една от най-слушаните ми песни на стрийминг платформите. Тя за мен е гениален вокалист. За мен беше чест да изпълня нейна песен на "Българската коледа", да подкрепя каузата. Те ме попитаха дали искам да я изпълня без никакъв контекст и аз  веднага казах "да". Задачата не беше лека. Трудна песен. Изисква се динамика и контрол. Истината е, че аудиторията ми наистина реагира с едно "уау" на това изпълнение. Надявам се, ако Паша беше тук тя да се гордее с това.

Направих премиерата на "После ще му мислиш" на първия ми самостоятелен концерт в София. Обичам това парче, защото вади друга гледна точка за мен. Показва ме като по-смело, по-пораснало момиче."Искрата" е страхотен. Ние сме голяма комбина и работим заедно по доста проекти. Натежа ми отговорността, защото бях и режисьор на видеото, но аз съм си го избрала. Сложно беше да организирам много хора в едно, а и не трябва да се подценява работата на нито един във всяко едно естество.

Пуснах и мини албум. Той обичайно се издава само в стрийминг платформите. Той е първата малка стъпка към големия албум. Планирам може би в края на тази година, но да видим. Работим по въпроса. 

Започнала съм да работя по няколко от следващите парчета с няколко музикални продуценти. Надявам се да имам възможността да работя и с чуждестранни колеги и композитори.

Но хората, които са в музикалната сфера у нас, са много добри. Ние сме страхотни музиканти. Посветени сме на музикалното образование. Има различна етика на работа, има абстрактно мислене. Според мен не отстъпваме на чуждестранните ни колеги в музиката. 

Не се стремя самоцелно към кариера в чужбина и да започна да пея на английски. Искам наистина много сериозно да поставя основите на кариерата си тук.

Няма да има сватба. Направих грешката да споделя нещо, което не искам. Много трудно личният живот може да остане скрит. Особено, когато си интересен. Всеки човек се вълнува от малки клюки. Аз все повече пазя личния си свят обаче.

Съвсем скоро ви очаква нещо по-вълнуващо от нова песен. Очаквайте.

 

Цялото интервю вижте във видеото.