Свят

АВВА: Краят на пътуването

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 06 144242

ABBA започнаха концерти във виртуален формат, които се радват на голям успех. Биографът на шведската група споделя, че албумът "Войъдж" може да се окаже последният в творческата ѝ биография.

 

След един суперуспешен албум, сингли, пробили до върха на класациите и, сега, широко отразяван и възторжено приет от публиката виртуален концерт, сякаш се намираме "в края на пътуването на ABBA". Поне така твърди биографът на легендарната шведска четворка Карл Магнус Палм. Появата на живо на четиримата членове на премиерата на шоуто ABBA Voyage на 26 май в Лондон беше момент с историческо значение, казва Палм, който е написал 9 книги за Бьорн, Бени, Агнета и Фрида.

ABBA се радва на поредица глобални хитове от Waterloo през 1974 г до последните записи, включително номинирания за Грами през 2021 г I Still Have Faith in You.

 

Значението на четиримата членове на ABBA, които се появиха на премиерата на аватар шоуто ABBA Voyage, е огромно в известен смисъл, защото въпреки че са били заедно няколко пъти през годините и са били наблюдавани на частни партита, това беше първият път от много много години, когато виждаме четиримата на публично място и толкова близо до хората. Мисля, че това е знаков момент в историята на ABBA. 

Карл Магнус Палм - биограф на ABBA

Палм смята, че това е последният път, в който четиримата музиканти правят музика заедно. Макар че винаги може да се очакват изненади, никой не е предполагал преди няколко години, че ABBA отново ще се съберат в студиото и ще пуснат нов албум, последван от концертно шоу с аватарите им. 


Отзивите за шоуто ABBA Voyage са изключително положителни – то предлага дигитални версии на четиримата членове на групата, подкрепени от музиканти на живо и пищна светлинно-звукова хореография. Бени Андершон разкри, че шоуто в Лондон е продало близо 400 хиляди билета и ако се окаже печелившо, може да тръгне на път. Лас Вегас е възможна дестинация.