Спорт

Арсенал върна аванса си от 5 точки на върха във Висшата лига

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант

Арсенал" отговори на предизвикателството на Манчестър Сити и върна аванса си на върха във Висшата лига на пет точки. "Артилеристите" надвиха "Манчестър юнайтед" в зрелищен мач с 3:2. Двубоят на "Емиратс" премина през обрати и много високо темпо, а футболът беше от висока класа.

Маркъс Рашфорд откри за "червените дяволи" в 17-ата минута, но Еди Нкетия изравни в 24-ата. След паузата Букайо Сака вкара втори гол за "Арсенал" в 53-ата минута.

Централният защитник на "Юнайтед" Лисандро Мартинес върна отново паритета в 59-ата минута, но в последната на редовното време Нкетия с втория си гол донесе успеха на домакините. В класирането "Арсенал" е с 5 т. пред "Сити", като има и мач по-малко. "Юнайтед" остава трети с 8 т. зад "артилеристите".

Атлетик Билбао - Реал (Мадрид) 0:2

Кралският клуб остава на 3 точки от Барселона

Реал Мадрид остава на 3 точки от Барселона, след като също като каталунците спечели своя двубой от 18-ия кръг в Ла Лига. Шампионите надвиха Атлетик Билбао с 2:0 като гости след голове на Карим Бензема (24’) и Тони Кроос (90’). По-рано през неделната вечер тимът на Шави надигра Хетафе с 1:0. Така двата колоса на испанския футбол продължават битката помежду си, като са и с по една среща по-малко.

Очаквано Реал срещна доста трудности на “Сан Мамес”, но пък демонстрира много силна игра в защита, с която компенсира донякъде скромните си действия в атака. Баските създадоха повечето положения и отправиха повече удари, но пък столичани бяха по-точните. При 1:0 Марко Асенсио пропусна сам срещу вратаря, а шанс имаше и Начо Фернандес. В същото време Тибо Куртоа отново беше на висота при случаите, когато трябваше да се намесва. Късметът също беше с него в 69-ата минута, когато Нико Уилямс стреля в аут от няколко метра. 

За Реал това е втора поредна победа след обрата срещу Виляреал за Купата на Испания. Тази седмица също ще е трудна за "кралете", защото ги очакват сблъсъци с Атлетико Мадрид  и с третия в първенството Реал Сосиедад.

Ювентус - Аталанта 3:3

Двубоят в Торино бе белязан от няколко обрата

Ювентус и Аталанта не излъчиха победител и завършиха наравно 3:3 в първия мач, след като торинци отнесоха наказание от -15 точки. Двубоят в Торино от 19-ия кръг на Серия А се превърна в истински трилър, който бе белязан от няколко обрата.

Първо Аталанта поведе още в 5-ата минута чрез Люкман, а Ди Мария изравни от дузпа. Ювентус стигна до пълен обрат след попадение на Милик в 34-ата минута. Отборът от Бергамо отвърна на удара и вкара два бързи гола в началото на второто полувреме чрез Мееле и Люкмав. Ювентус пък оформи крайният резултат след чудесно изпълнение на пряк свободен удар и шут на Данило.

Така Ювентус заема 9-то място с 23 точки – на 5 от зона „Европа“. Аталанта пък е на 5-та позиция с 35 точки.

Ал Насър - Ал Етифак 1:0

Роналдо направи официалният си дебют в шампионата на Саудитска арабия

Кристиано Роналдо направи дългоочаквания си официален дебют за "Ал Насър"! Тимът на петкратния носител на "Златната топка" победи с 1:0 "Ал Етифак" у дома в мач от саудитския шампионат, но 37-годишният нападател беше засенчен от своя съотборник Андерсон Талиска. Бразилецът отбеляза единственото попадение в 31', когато засече с глава центриране на Абдулмаджид Ал Сулайхим.

Роналдо изведе "Ал Насър" с капитанската лента. Кристиано обаче пропиля 3 възможности да се разпише. При първата беше блокиран от защитник, при втората взе грешното решение, опитвайки да продължи атаката с подаване, а при третата стреля неточно от пряк свободен удар.

"Жълто-сините" оглавяват класирането с актив от 33 точки и мач по-малко от заемащия втората позиция "Ал Хилал", който събра 32. Следващият мач на Роналдо и компания е в четвъртък (26 януари) - гостуване на "Ал Итихад" в полуфиналите за Суперкупата на Саудитска Арабия.

Хебър - Дея Спорт 3:2 гейма

Отборът от Пазарджик защити трофея си от Купата на България

Хебър" е новият-стар носител на Купата на България по волейбол при мъжете! "Тигрите" защитиха трофея си, след като победиха "Дея Спорт" удома със зрелищен обрат за крайното 3:2 гейма (15:25, 21:25, 25:22, 25:19, 15:12). Така пазарджиклии триумфираха с Купата за четвърти път в историята. "Дея Спорт" пък направи дебют в спора за отличието.

Над всички бе Джулио Саби с 22 точки, а 14 за победителите добави Якопо Масари. За бургаския тим най-резултатен с 19 точки стана Николай Учиков, докато Валентин Братоев завърши с 16.