Euronews Уикенд

Най-малко десет убити при безразборна стрелба в американски танцов клуб

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист
California Shooting AP Капитан Андрю Майер, шерифски отдел на окръг Лос Анджелис. Снимка: АП

Въоръжен мъж уби 10 души и рани други 10 в клуб за танци в района на Лос Анджелис на празненство по случай Лунната нова година. Започнало е издирване на заподозрения за поредната трагедия с масова стрелба в американска общност.

Сигналът за стрелбата е подаден в 22:20 ч. Стрелецът е мъж, съобщиха местните власти.

 

Когато служителите пристигнаха на място, те видяха много хора, посетители на заведението, които бягаха от заведението и крещяха. Служителите влезли в обекта и открили още жертви. На мястото се отзовала пожарната служба на Монтерей Парк, която оказала помощ на ранените и обявила смъртта на 10 от пострадалите на място. Имало поне още 10 ранени, които били транспортирани до множество местни болници. Те са в различно състояние - от стабилно до критично. Заподозреният е избягал от мястото на инцидента и остава в неизвестност.

Капитан Андрю Майер, шерифски отдел на окръг Лос Анджелис

Длъжностните лица не предоставиха никаква информация в продължение на няколко часа, след като десетки полицейски служители се бяха отзовали на съобщенията за стрелбата.

На събитието са присъствали хиляди хора в град Монтерей Парк, източно от Лос Анджелис.

Градът, който се намира на около 16 км източно от центъра на Лос Анджелис, е с население от 60 000 души. Там живеят много азиатци. В събота бе поставено началото на двудневния фестивал, който е една от най-големите прояви по случай Лунната нова година в Южна Калифорния.