Добро Утро, Европа

Христо Гаджев, ГЕРБ: Нямаме допирни точки с БСП

От Диана Радева Диана Радева Водещ

"Нямаме допирни точки с БСП, че да правим предизборна коалиция с тях. Това, което се случи на лидерската среща е нещо, което говорим от изборите. Изпратихме и господин Паси и президентът Плевнелиев да говорят с всички партии. Аз не виждам какво общо имаме с БСП, за да бъдем в едно правителство. Общи цели имаме дори и с "Продължаваме промяната", такива имаме и с БСП, но това не значи, че ще правим правителство с тях". Това заяви депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев в студиото на „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria.

В следващото правителство трябва да подходим отговорно и да търсим консенсус. Тъй като сега партиите прецениха, че това не е добре за тях, отиваме на нови избори, добави той.

А относно отношенията на партията с президента, Гаджев каза: „Нямаме по-различни отношения с Румен Радев от 2016г. насам. Ние сме основният му конкурент. Призивът ни президентът да даде третия мандат на ДБ беше автентичен. Ако такъв бе даден на "Демократична България", сега щяха да текат разговори за правителство“.

„Има срокове, които не могат да бъдат съкратени. Зависи колко време ще имаме в 48-ото Народно Събрание, за да приемем част от законите за правосъдната реформа на второ четене. От 45 мерки, които трябва да бъдат изготвени по Плана за възстановяване и устойчивост, само 10 са направени. Министерски съвет не си е свършил работата, 8 законопроекта оттам не са внесени в Народното събрание, а това трябваше да се случи отдавна“, допълни той.

Целия разговор вижте във видеото.