Общество

„Фалконът“ кацна в София. ВМА: Пендиков е в средно тежко състояние, без опасност за живота

От Euronews България Euronews България

Българският правителствен самолет "Фалкон" кацна на летище София с пребития секретар на българския културен клуб "Цар Борис III” в Охрид, Християн Пендиков. 

Той е нападнат от трима души късно снощи. Те са задържани от полицията. Пендиков беше настанен в местна болница в Охрид, след което бе транспортиран и прехвърлен в болница в Скопие Двама лекари и една медицинска сестра от ВМА придружават посрадалия. 

Състоянието на Християн Пендиков е средно тежко, но без опасност за живота, съобщиха от ВМА. Веднага след като е приет във Военномедицинска академия (ВМА), са му направени всички необходими изследвания и консултации за уточняване на неговото състояние. Медиците са констатирали множество наранявания в областта на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст. Пациентът е настанен в реанимация на ВМА, където ще бъде под непрекъснато наблюдение. Назначени са му и допълнителни високоспециализирани изследвания за уточняване на терапевтичния план, съобщават още от лечебното заведение./БГНЕС