Общество

Демерджиев обеща награда на всеки полицай, отказал подкуп

От Euronews България Euronews България
Demerdjiev BGNES Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Снимка: БГНЕС

Днес ни събират два хубави повода. Най-сетне имаме възможност да връчим ключовете на автомобили, снабдени с модерна техника. Сега имаме повод да се радваме, че най-сетне можем да ви дадем машини, които заслужавате.“

Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на церемония в ГДНП, на която връчи ключовете на нова техника на девет областни дирекции на МВР и СДВР.

„Ние работим активно и ще допълним с 10 автомобила 10 областни дирекции. Оборудвани са с уреди за взимане на алкохолни проби, комплекти за изследване на биологични следи. Обещахме да ви снабдим с модерна техника“, каза министърът.

Областните дирекции на МВР, които получиха ключове за автомобили, са Добрич, Ловеч, Монтана, Пловдив, Разград, Сливен, Шумен, София, както и на СДВР.

По думите на вътрешния министър след провеждането на следващата обществена поръчка и другите 18 областни дирекции ще получат ключове за нови автомобили.

Министър Демерджиев награди и трима служители на МВР за отказ да вземат подкуп. Той подчерта, че стартовата заплата е 1300 лв.

"За мен това е един изключително морален акт", заяви той и добави, че когато такива актове се извършват системно, ще доведат повишаване на доверието у хората в системата на МВР.

Демерджиев е категоричен, че докато е министър на вътрешните работи всеки служител, отказал подкуп, ще бъде награден. Всяка постъпка обаче на вземане на подкуп ще бъде наказвана. "Нямам колебание да пристъпя към дисциплинарно наказание, когато се налага", заключи той.