Политика

Кирил Петков намекна за обединение с „Демократична България“

От Калина Влайкова Калина Влайкова Редактор
Kiril Petkov BGNES Снимка: БГНЕС

Назрял е моментът да се говори за едно общо обединение и добрите сили да не са фрагментирани. Този намек за съюз с партньорите от „Демократична България“ направи съпредседателят на „Продълаваме промяната“ Кирил Петков при посещение в Сливен.

Той не посочи конкретни имена на хора и партии, но каза, че темата на 2023 година ще бъде „Съединението прави силата в рамките на добрите сили в нашето общество“, предаде БТА.

„В демократичната общност ще трябва да има единодействие, защото само така ще можем да имаме представители, които да са носители на промяната и да движат град като Сливен напред“, каза Кирил Петков.

Повод за посещението му в Сливен бе среща с местния актив на партията във връзка с предстоящите наесен местни избори. Пред журналисти Петков обясни, че като свои партньори ПП вижда „Демократична България“, но също така по места ще търсят непартийно обвързани хора с каузи и граждански организации.

Преди последните парламентарни избори от „Демократична България“ отправиха покана за обединение, но тогава тя бе отклонена от „Продължаваме промяната“ с аргумента, че според социологията подобен съюз не би донесълл добавена стойност в изборните резултати на двете формации.