Европа

Елизабет II пропуска конно състезание и концерт в чест на юбилея й

Britain Queen 22129642854796 Елизабет II Снимка: АР

Във Великобритания трети ден поред отбелязват 70 години от коронацията на кралица Елизабет II.

Британската кралица пропуска конното състезание в Епсъм, част от тържества по случай платинения й юбилей. Елизабет II, която е прочута с любовта си към конете и рядко пропуска големите конни състезания на Острова, наблюдава дербито в Епсъм по телевизията в двореца Уиндзор. Тя ще пропусне и концерта в Бъкингамския дворец. На една сцена ще се качат имена като Андреа Бочели, групата Куин, Алиша Кийс, Елтън Джон и Даяна Рос. 22 000 билети са продадени за концерта. Сред гостите ще бъдат Лин-Мануел Миранда, сър Дейвид Атънбъро, Дейвид Бекъм и много други знаменитости.

По-рано днес британската полиция съобщи, че е евакуирала за кратко лондонския площад "Трафалгар", предаде Ройтерс. Той се намира близо до мястото, където по-късно ще има тържества за отбелязването на платинения юбилей на кралица Елизабет Втора.

Малко след евакуирането сигналът за тревога бе отменен. "Инцидентът приключи и площадът ще бъде отворен скоро", каза полицията в  Twitter. По-рано днес говорител на органите на реда съобщи, че се правят проверки в района. Недалеч оттам се намира Бъкингамският дворец, пред който днес ще бъде организиран концерт.

Смята се, че тревогата е била вдигната заради подозрителен пакет.