Политика

ГЕРБ видя „реални шансове да стане“, ако третият мандат отиде при ДБ

От Euronews България Euronews България

Реални шансове за съставяне на кабинет с третия мандат, ако той отиде при „Демократична България“ или „Български възход“, видя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, заедно с Делян Добрев, Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев.

„Що се касае третият мандат, има реални шансове да стане, ако той отиде в „Да, България“. Ако отиде във „Възхода“ може да събере някакво мнозинство, но няма да е стабилно. Няма да може да сработи така, както на всички им се иска. Преди месец съм давал такова предложение, но тогава си мислех, че са в добри отношения с хората, които дават мандатите, но животът показа, че не е така, поне отстрани“, заяви Борисов.

Той коментира още, че не искал да заличава политически съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Аз не съм искал да го заличавам като политик, това да те предложат за премиер не ми се вижда като опит за заличаване“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и изявленията на Иванов, че „Демократична България“ ще предложат технически кабинет.

„Искат да предложат техническо правителство, трябва да се подпишем, за да знаем какво се изпълнява и да не шикалкавим“, каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

„ПП са в изолация във всичките законопроекти, които изброих, 63 депутати подкрепиха декларацията им, ние събрахме 115, е кой е в изолация?“, попита Борисов.

Той отбеляза, че е оптимист за следващите няколко дни

„И за хората с увреждания ще има огромно мнозинство, защото е правилно, и за горивата ще има огромно мнозинство, защото е правилно и за реакторите ще има огромно мнозинство, сигурен съм и преработването на ПВУ ще мине, защото е правилно, медиацията на всяка цена трябва да влезе“, прогнозира още лидерът на ГЕРБ.