Спорт

България завърши 1:1 със Северна Македония за Лигата на нациите

От Георги Колев Георги Колев Редактор
285445877 534402348132895 9218832829539986610 N Снимка: Team Bulgaria, Фейсбук

България стигна само до равенство 1:1 в домакинството си на Северна Македония в първия си мач от Лигата на нациите. Пред около 6000 зрители в Разград националите поведоха с гола на Кирил Десподов в началото, но след почивката съперникът изравни чрез Милан Ристевски.

Мачът започна отлично за българския отбор, който поведе рано. В началните минути имаше атаки към двете врати, но воденият от Ясен Петров състав направи много хубаво нападение в 13-ата минута, завършено технично от Десподов.

Въпреки получения гол съперникът започна да действа по-уверено. Северна Македония започна да атакува упорито, а натискът се засилваше постепенно. Гостите отправиха няколко удара, но българската защита и Николай Михайлов се справиха. В средата на полувремето стражът беше улучен в главата след силен удар, но след намесата на лекарите продължи да играе.

През втората част картината се запази. Северна Македония изравни още в първите минути – в 50-ата Милан Ристовски беше оставен сам пред вратата и вкара.

Последва спад в ритъма на мача. Вълнение имаше в последните секунди на добавеното време, когато съдията първоначално даде дузпа за България, но след видеопреглед я отмени.

В другия мач от групата Грузия победи с 4:0 Гибралтар. В неделя България приема грузинците.

Всички спортни новини вижте във видеото: