Спорт

Анте Шимунджа: Най-важната ни цел е да бъдем шампиони, всичко друго е бонус

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Ante Shimundza BGNES Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори преди началото на подготовката на "орлите" за новия полусезон. Словенският специалист заяви, че най-голямата цел на отбора е да стане шампион на България, а всичко останало би било бонус. Шимунджа обеща много работа от своя тим, а също така и каза няколко думи за Светослав Дяков, който влиза в неговия щаб.

„Винаги е хубаво да си спомним какво сме постигнали. Всички наши постижения се надявам да ни мотивират за по-големи такива през следващата година, защото сме на правилният път. Най-важната ни цел да станем шампиони, а всичко друго би било един добър бонус. Имаме нужното качество да направим добър прогрес. Имам още една цел, която е да бъдем по-силен треньорски щаб и за това тук идва Светослав Дяков, защото той е една жива легенда на клуба“, заяви Шимунджа

Подготовката на българския шампион ще протече изцяло на чужда земя. "Орлите" ще се готвят в турския курорт Белек от 9 януари до 4 февруари. По време на лагера са предвидени и общо 7 контролни срещи. Към момента Лудогорец е втори в подреждането на efbet Лига, на точка от ЦСКА-София. Разградчани подновяват участието си в родния елит с гостуване на Спартак (Варна) на 11 февруари. 5 дни по-късно българският шампион е домакин на Андерлехт в първа среща от 1/16-финалите в Лигата на Конференциите.

Още спортни новини вижте във видеото: