Euronews Primetime

Оставка в Meta: Оперативният директор Шерил Сандбърг напуска поста

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 02 191208

След повече от десетилетие Шерил Сандбърг обяви, че напуска позицията на оперативен директор на Meta, за да се отдаде на филантропична дейност. Шефът на компанията, Марк Зукърбърг, нарече новината "край на една ера".

 

Оперативният директор на Meta, Шерил Сандбърг, напуска поста си след 14 години в компанията. Това съобщи самата тя с публикация в социалната мрежа Facebook.

Сандбърг е част от компанията от годините ѝ като стартъп до превръщането ѝ в гигант, обединяващ няколко социални мрежи и оценен на половин трилион долара. Сега оперативният директор планира да се отдаде на филантропична дейност.

Сандбърг е създател на част от рекламните формати на Facebook, които са основно перо в приходите на социалната мрежа. Освен това многократно е коментирала публично политиките за модериране на съдържание на компанията, включително и в изслушвания пред американския Конгрес.

 

Когато едно съдържание наруши политиките ни, го сваляме. А когато опоненти използват нови техники, ги споделяме, за да затвърдим колективните си усилия. Всички тук знаят, че това е надпревара и трябва да сме по-бдителни.

Шерил Сандбърг, оперативен директор на Meta

Сандбърг напуска през есента, а главният изпълнителен директор на Meta, Марк Зукърбърг, нарече раздялата с нея "край на една ера". Той обяви, че на нейното място ще бъде назначен Хавиер Оливан.