Европа

70 години на трона: Великобритания отбелязва платинения юбилей на Елизабет II

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 02 123411

Във Великобритания започват тържествата в чест на 70 години от възкачването на кралица Елизабет II на трона. Платиненият юбилей ще бъде отбелязан с 4 почивни дни и множество празненства. 

 

 

Четири дни блясък и зрелищност. Обединеното кралство отбелязва 70 години откакто кралица Елизабет II е на трона с тържества и улични празненства в цялата страна.

 На 96 години кралицата остава популярна както винаги, въпреки скандалите, които засегнаха други членове на кралското семейство. През следващите дни британците ще покажат своята признателност към нея по случай Платинения юбилей.

За някои това е връхната точка на отдаденост, продължила цял живот. 

 

Пожеланията ми към кралицата са да има щастливо, щастливо време заедно със семейството ѝ. Това е много важно за нея, тя има и кучето си, има конете си. Очевидно все още пази и спомените си за принц Филип, вие не бихте забравили някой като него, нали? Надявам се да има и спокойствие, защото работи толкова усилено.

Маргарет Тайлър 

В тематичния парк на Лего са създали своя версия на събитията от Бъкингамския дворец. 

Доста по-различно е от началото на управление през 1952-ра година, когато младата Елизабет се възкачва на трона след внезапната смърт на своя баща. Но емоциите остават също толкова силни.