Euronews Сега

Почина журналистът Нери Терзиева

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 02 165026

Известната журналистка Нери Терзиева е починала тази нощ в пловдивска болница, съобщава „24 часа“. Информацията бе потвърдена от източници на Euronews Bulgaria. Тя страдаше от диабет, който се е влошил.

Терзиева е родена през 1952 година. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика. Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра "Европеистика" на Философския факултет. Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на „възродителния процес“ в България.

Поклон пред паметта ѝ!