Свят

Дядо Коледа се готви да раздаде подаръци на милиони деца

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Дядо Коледа и неговите елфи се запознават със съдържанието на писмата на деца от цял свят. Офисът на Добрия старец се намира в село северно от Рованиеми, столицата на Лапландия.

Това е командният център, откъдето ще започне великото пътуване с шейната на Бъдни вечер. Елфите са тези, които вършат тежката работа. Тази година особено трогателност струи от писмата на украински деца.

Добър ден, Дядо Коледа. Казвам се Петро и имам сестра. Тя се казва Стефания. Аз съм на 6 години, а тя – на две и половина. Живеехме в Киев, столицата на Украйна. Но сега заради войната живеем в Западна Украйна.

Катя, "пощенски елф"

Изглежда, има тревога за ситуацията в родината им. Но винаги има и малко надежда, включително в тези писма. Дори да трябва да изоставят временно домовете си, тези хора все още се надяват на по-добро бъдеще, както и всички ние за Украйна.

Коледа трябва да е най-веселото време от годината, пълно с вкусна храна и напитки, забавни подаръци и време, прекарано с любимите хора. Но Дядо Коледа съзнава, че растящите цени на енергията и кризата с поскъпването на живота носят напрежение от финансово естество за семействата.

Децата, които слушат разговорите на възрастните, може да се притеснят, че родителите им не могат да си позволят по-щедро харчене. Но старецът с торбата смята, че празничният дух не е само в материалното.

Сега в света има много хора без надежда, без място за живеене. Така че, ако видите някой, който се нуждае от помощ, моля, помогнете му.

Дядо Коледа

Еленът Рудолф има нова тайна самоличност – Мара. С наближаването на времето за заминаване, носът му ще почервенее, уверяват хората, които се грижат за него.

А докато Дядо Коледа се пързаля с шейната през снега, таи надежда, че ще изпълни желанията на всички деца по света.