Политика

Деница Симеонова, ПП: Има надежда за кабинет на акад. Денков

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Защо смятаме че има надежда макар и малка да има кабинет сега – защото след 2 месеца, в които Народното събрание меко казано не се фокусира върху приоритети на хората, вчера за първи път 6 от 7 партии седнаха на една маса и макар и с известни търкания, успяха да обсъдят приоритети, които са важни за хората.

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ народният представител от „Продължаваме промяната“ (ПП) Деница Симеонова.

„Ще направим всичко, което зависи от нас, за да има предложен кабинет, но първо трябва да се съгласим за общата рамка и това е важно да се случи с цялото Народно събрание“, допълни Симеонова.

Ние не искаме само разговори, а сме заложили законопроекти, които да бъдат приети в социалната сфера, икономическата сфера за облекчаване на бизнеса и гражданите, както и за сигурност и очакването влизане в Шенген и Еврозоната.

По думите на Симеонова, когато се отърсят от политическото си его, партиите биха могли да говорят за реалните истински политики, които хората очакват

ПП ще разчита на подкрепа от всички партии, които малко или много припознават тези приоритети, посочи още народният представител от партията.

Смятам, че ще се правят компромиси, но и ще се търсят експерти с политически ангажимент. Кабинетът на проф. Габровски не получи подкрепа, защото си личеше, че той не е независим и не може да поеме политическа отговорност, така че трябва микс от експертиза и политическа отговорност.

Симеонова не изключи в предложения проектокабинет „Денков“ да участва и БСП, но подчерта, че социалистите първо трябва да изяснят отношението си спрямо връщането на хартиената бюлетина.

Предстои колегите от БСП да си изяснят от коя страна застават, но ние държим на кабинет на малцинството с „Демократична България“, коментира депутатът от ПП.

Тя посочи още, че партията води активни разговори за общо явяване с „Демократична България“ на местните избори догодина в столицата.

„Смятам, че особено в София хората до голяма степен припознават и двете партии, така че това по някакъв начин едно подобно обединение ще ги улесни в избора им. Предстоят подобни разговори, вероятно и за страната, но към момента основно сме се фокусирали върху втория мандат, който е при нас от съвсем скоро“, допълни Симеонова.

Целия разговор вижте във видеото.