Общество

Кметът на Враца: Трябва ни университет, за да станем индустриална столица

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

Амбициите са Враца да се превърне в регионалната индустриална столица на Северозападна България. Това ще стане с добре подготвени кадри, за които ще е необходим университет и добре подготвено средно образование.

Това каза кметът на града Калин Каменов по време на конференцията, организирана от Euronews Bulgaria за развитието на Враца и региона.

По думите му, туризмът е другата ключова сфера в региона, която трябва да се развие.

В Градската концертна зала на Община Враца се проведоха разговори за развитието на бизнеса, инфраструктурата, имотния пазар на града, но и областта.  Събитието откриха министърът на икономиката Никола Стоянов и кметът Каменов. 

На конференцията присъстваха, както експерти от Община Враца, общински съветници, така и представителите на държавата. От страна на бизнеса бяха представени бъдещите инвестиционни проекти, големи жилищни проекти и индустриални зони.

EURONEWS е сред водещите медийни групи в Европа, като вече излъчва на български език с програма и у нас. Брандът е сред най-авторитетните и водещи международни канали за новини. Разпространява се в повече от 430 милиона домакинства в 166 страни. Гледа се ежедневно от 4,2 милиона европейци. През 2022 г. към групата на медията се присъедини и Euronews Bulgaria - български информационен канал, който успешно се утвърждава на пазара и набира все по-голяма популярност сред широката аудитория.  

Очаквайте пълния запис на висички участници в конференцията в близките дни. Повече подробности на events.euronewsbulgaria.com