Euronews Сега

Лудогорец и ЦСКА-София се изправят срещу варненски тимове за Купата на България по футбол

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Bfs (1) Снимка: Български футболен съюз

В Национална футболна база „Бояна“ бе изтеглен жребият за четвъртфиналната фаза на Купата на България, сезон 2022/2023 г. В присъствието на президента на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов и секретаря на Спортно-техническата комисия към БФС Неделчо Михайлов, осемте победители от предишния кръг научиха съперниците си за сблъсъците в началото на април догодина. Информацията е от сайта на Българския футболен съюз.

 

Ето и пълния жребий:

Локомотив (София) – Славия

Лудогорец – Спартак (Варна)

Арда – ЦСКА 1948

ЦСКА-София – Черно море

Победителите ще бъдат излъчени в една среща, като домакини са посочените на първо място отбори. Мачовете ще се изиграят в периода 4-6 апруил 2023 г.

 

Ето и останалите спортни новини до момента:

Преди Аржентина – Хърватия: „Гаучосите“ са с почти 300 млн. евро по-скъпи

Националният отбор на Аржентина е оценен на 645 милиона евро, с почти 300 милиона повече от Хърватия, сочат данни на портала Transfermarkt. Двата тима излизат утре вечер в спор за място на финала на световното първенство в Катар.

Най-скъпият играч в съблекалнята на "гаучосите" е нападателят на "Интер" Лаутаро Мартинес - 75 милиона евро. Защитникът на "Тотнъм" Кристиан Ромеро струва 55 милиона евро, а Лионел Меси и защитникът на "Манчестър Юнайтед" Лисандро Мартинес - са оценени на по 50 милиона евро.

Хърватската селекция струва 377 милиона евро. Най-скъп при "ватрените"е Йошко Гвардиол, който вече струва над 60 милиона евро. Следват го Матео Ковачич (40), Марсело Брозович (35), Марио Пашалич (25), Ловро Майер (22), Никола Влашич (20), Борна Соса (20) и др.

 

Рилски спортист - Шумен 103:71: Девети пореден успех за тима от Самоков

Шумен успя да покаже зъби и записа впечатляващо представяне в първата четвърт при гостуването си на Рилски спортист в мач от 10-и кръг на НБЛ.

Шуменци спечелиха първата част с 33:24, но след това, във втората и третата четвърт вкараха едва 35 точки и позволиха на лидера в класирането да запише девети пореден успех в лигата и да остане перфектен на върха. В крайна сметка Рилски спортист спечели със 103:71. За Шумен това е седма загуба, като тимът има и две победи.

Страхотен мач за победителите изигра капитанът им Чавдар Костов. За малко повече от 22 минути гардът наниза 30 точки и записа коефициент на полезно действие 39, като пропусна едва две от стрелбите си. С 14 точки се отличи Крис Минков, 13 добави Димаджо Уигинс, а по 11 – Васил Попов и Еван Бати. 10 асистенции пък направи Деян Карамфилов.

За шуменци бившият играч на Рилски спортист Николай Георгиев вкара 22 точки, със 17 се включи Георги Кендеров, а 14 вкара Майк Аденунми.

 

Локомотив (Новосибирск) - Сургут 3:2: Пламен Константинов отбеляза мач №300 начело на руския тим

Селекционерът на българските волейболни национали Пламен Константинов отбеляза с драматичен успех своя мач №300 като треньор на руския "Локомотив" Новосибирск.

В среща от 12-ия кръг тимът му се наложи с 3:2 (17, -23, 14, -24, 11) над гостуващия "Газпром-Югра" Сургут. Отборът на българина се намира на 5-та позиция във временното класиране с актив от 22 точки след 8 успеха и 4 поражения.

Преди двубоя Константинов бе почетен за юбилея и с букет и фланелка в рамка с броя на мачовете и името му. След края на мача феновете на "железничарите" подариха на българския треньор торта с надпис 300.

Константинов пое руския тим през 2016 г., а преди две години спечели титлата на Русия - първа в историята на клуба.