В темпото на Кари

„В темпото на Кари“, 10.12.2022 с Ивайло Крушарски, Реми Тойн, Пламена Георгиева и Соня Янкова

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Започваме със спортен обзор с Ивайло Крушарски - бивш вратар и юноша на ЦСКА. С него коментираме Световното по футбол – Бразилия аут след дузпи с Хърватия, Доминик Ливакович, психология на дузпите, проектът БГ футболни проби и др.

В рубриката “Спортни предизвикателства” се посвещаваме на хип хоп и брейкинг. Танцът спорт ли е или изкуство? На този въпрос не може да се отговори еднозначно, въпреки че брейкингът влезе в програмата на Олимпийските игри в Париж през 2024г. Днес сме в International Sport Academy, за да разберем какво е танцът за Реми Тойн и да се впуснем в поредното спортно предизвикателство!

Рубрика “Шампионите” ни среща със състезателката по брейкинг Пламена Георгиева и нейния треньор Христо Андонов. Продължаваме темата за танца като спорт, а днешните ми гости успяват да развиват успешно брейкинга в България! Обсъждаме брейкинга като олимпийски спорт; как се подготвя един брейкинг състезател; кое прави този спорт специален за талантливата Пламена Георгиева; България – единствената държава с федерацияпо брейк; всичко, което трябва да знаем за батълите.

Не сме влизали в кухнята от няколко епизода, но ето, че днес отново е време за здравословна  и бърза рецепта в рубриката „Рецептите“. Едно чудесно предложение за закуска, междинно хранене или просто десерт от кулинарния блогър Соня Янкова.