Спорт

Англия и Франция ще спорят на 1/4-финалите в Катар

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
England4 Снимка: Facebook/fifaworldcup

Aнглия се класира уверено за четвъртфиналите на световното първенство по футбол, след като победи с 3:0 Сенегал. "Трите лъва" решиха всичко в срещата, след като вкараха две попадения в края на първата част, с което спряха устрема на африканския си съперник.

Джордан Хендерсън се разписа в 38-ата минута след контраатака, а в добавеното време на първото полувреме Хари Кейн отбеляза първото си попадение на първенството. В 57-ата минута се разписа и Букайо Сака.

В следващата фаза англичаните ще срещнат световния шампион Франция, който победи Полша с 3:1.  Головете за петлите на стадион "Ал Тумама" в Доха отбелязаха звездите Оливие Жиру, точен в 44-ата минута и Килиан Мбапе, който се разписа в 74-ата и 90-ата. Полша стигна до гол в добавеното време, когато Роберт Левандовски вкара от дузпа.

Жиру отбеляза третото си попадение в Катар, като вече има 52 гола за националния отбор на Франция. За Мбапе това беше пети гол на това първенство и общо девети на световни финали. Така той стана футболистът с най-много голове преди да е навършил 24 години, изпреварвайки Пеле.

В исторически план Англия има положителен баланс срещу французите (17 победи, пет равенства и девет загуби), но е със само една победа в осем мача от 1999 г. насам. Четвъртфиналът между двата отбора ще бъде на 10 декември.

Още спортни новини вижте във видеото.