Свят

Фенове на "Междузвездни войни" се събират в Калифорния

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 05 29 171852

Феновете на "Междузвездни войни" се събират в Калифорния за "Star Wars Celebration". Това е четиридневно събиране, което се провежда на всеки няколко години и обикновено е свързано с новите филми от култовата сага. Тази година Disney обяви нов сериал "Междузвездни войни" с участието на Джъд Лоу.

 

 

Феновете на "Междузвездни войни" облякоха костюмите на любимите си герои, за да присъстват на четиридневното честване на прочутата космическа фантастична сага в Южна Калифорния.

В рамките на "Star Wars Celebration" се продават играчки и дрехи. Правят се много експозиции, на които феновете имат възможност да покажат домашно изработени светлинни мечове и джедайски одежди.

В четвъртък събитието включваше бегло надникване в предстоящи проекти на Lucasfilm, включително сериалите на Disney "Оби-Уан Кеноби" и "Андор".

Празникът на Междузвездни войни се завърна с пълния си блясък, след като пандемията спря за известно време традиционните срещи.

Сега феновете могат да потрият лакти с еуоки, войници и джедаи, да си купят почти всичко с бебе Йода или, ако сте скъпоплатени, да наддават за рядък модел на X-wing, използван в оригиналния филм преди 45 години. Предварителната му оценка преди търга е от половин до един милион долара. Що се отнася до пълен, непокътнат кораб, това е единственият, разказват организаторите.

Маските са задължителни на Празника, като най-много са традиционно на Дарт Вейдър и някои щурмоваци.

"Междузвездни войни" е наистина семейна сага, разказват фенове. "Без Скайуокър нямаше да има "Междузвездни войни". Някои фенове са там за големите разкрития, като например да зърнат за първи път най-новия сериал "Междузвездни войни", наречен "Андор".