Култура

„50 невероятни места в България“: Новият пътеводител на Слави Панайотов – The Clashers

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Първият български ютубър с над милион последователи Слави Панайотов от канала The Clashers, представя новата си книга – „50 невероятни места в България“.

„България за щастие е изключително богата на всякакви природни феномени, създадени от човека от древността. Общо взето тук съм се постарал да събера любимите мои места и най-интересните за мен лично и не толкова известни“, каза Слави Панайотов в студиото на „Добро утро, Европа“ и уточни, че все пак в книгата има и известни туристически обекти.

„Старал съм се да разказвам за места, за които няма да прочетат навсякъде хората“, добави той.

Слави обясни, че пътува много още преди да започне своя YouTube канал, като обича да се информира повече за мястото, преди да го посети.

По думите му 50 невероятни места в България“ е пътеводител от нов тип – освен описание на локацията и историята на различните места, в книгата са включени и лични преживявания и комични ситуации.

„Има много лични истории в книгата и човек може, хем да ги посети (местата – бел. ред.), хем да се позабавлява и да ги преживее заедно с мен“, посочи Слави от The Clashers.

В книгата България е разделена на 6 района.

Къде може да се срещнете със Слави Панайотов от The Clashers, кое е мястото, впечатлило го най-много и още лични истории – вижте във видеото.