Добро Утро, Европа

"И заживели щастливо" - новата книга на Мадлен Алгафари

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Психоложката Мадлен Алгафари представи новата си книга „...И заживели щастливо...“ в студиото на „Добро утро, Европа“. Дългото 806 страници произведение авторката е написала само за месец.

„Не знам какво става, но когато започна да пиша... сякаш книгите пишат мен, а не аз тях. Драмата на днешния човек е, че ние не знаем, че не знаем. Той много знае, но е неосъзнат. И всъщност онова, което прави психотерапията е, че работи тъкмо за тази осъзнатост, от която зависи щастието. Но можем да се научим да живеем щастливо“, заяви тя.

„Това, което срещам в работата, особено в последните две години покрай пандемията, е незрялост в партнирането. Много често хората са на възраст, уж пораснали, или поне така пише в паспорта, но поведението е детско. Това не значи, че са глупави хора, че са лоши хора. Просто липсва себепознание и специфичните умения да се справим с ония вътрешни бариери, които идват от характера ни,от моделите на възпитание на родителите, или шокови травми. Оттам идва едно запушване на пътя на щастието, който е проходим, възможен за постигане, когато човек се научи как да премахне тия вътрешни пречки“, добави Алгафари.

Вижте повече във видеото.