The Cube

The Cube: Модна марка предизвика скандал със снимки на деца до чаши от алкохол

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Една от най-луксозните модни марки скандализира не само онлайн пространството, но и обществеността като цяло. В празничната си кампания лейбъла бе изобразил малки деца с плюшени мечета, украсени с нашийници и каишки. На някои от снимките децата лежат до празни чаши алкохол.

Фотосесията провокира вълна на възмущение в социалните мрежи. Много потребители призоваха за тотално бойкотиране на модния бранд, тагвайки известни лица, които го рекламират. Някои хора стигнаха дори по-далеч, казвайки, че всеки, който продължава да носи дрехите на тази марка, подкрепя сексуализирането на деца.

Всъщност точно този лейбъл е прочут с по-скандалния си стил, например с продажбата на съсипани кецове за сумата от 1450 евро. С празничната си кампания обаче като че ли преминаха приемливата граница.

Тъй като случаят нашумя изключително много, те бяха принудени да дадат изявление, в което поднасят своите извинение. Добавят още, че незабавно са изтеглили кампанията от всички платформи. Принуден да се извини се видя и фотографа Габриеле Галимберти, който написа в Туитър, че е заливан от обидни имейли и заплашителни съобщения, а е нямал думата по сценографията.

И макар историята привидно да изглежда, че е към края си, много хора продължават да се питат кой е човекът, разрешил реализирането на тази фотосесия, както и разпространението й.