Политика

Николай Радулов от ИТН за „БГ Магнитски“: Това е абсолютно мракобесен закон

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Николай Радулов Николай Радулов, депутат от ИТН

Първо си помислих, че това е някаква шега или провокация, коментира пред Euronews Bulgaria Николай Радулов, депутат от ИТН, по повод проектозакона за нов орган по национална сигурност, добил популярност като „БГ Магнитски“.

 

Този текст дава възможност на ръководителя на този консултативен орган да прави с всеки каквото си пожелае. Да му запорира сметките, да насочи срещу него цялата мощ на държавната машина и това само на основание на едно съмнение. Това е абсолютно мракобесен закон, сравняем със Закона за защита на държавата от едно време и различни фашистки закони. В текста се вижда един консултативен орган, който изготвя списъци. По тези списъци се налагат санкции, които не са контролирани от съда. Това ми изглежда като поредната голяма тояга, която може да се употреби срещу политически противници и всеки, който ти е неприятен, каза Радулов.

Той допълни, че до снощи в ИТН не са подозирали, че на някой му е хрумнало да прави подобно нещо, в отговор на въпрос дали от партията му са участвали в обсъждането на текстовете.