Общество

Полицията не изключва Сашко от Перник да е бил отвлечен

От Euronews България Euronews България

Малкият Александър може и да е бил отвлечен. Властите работят и по тази версия. Това съобщи говорителят на прокуратурата в Перник.

Все още е налична първоначалната версия, че се касае за отвличане. Ще се въздържа да конкретизирам отделните версии, по които работи разследването. Единствената изключена за момента версия е за престъпление срещу човешкия живот. Дрехите му са предадени, подлежат на детайлен оглед. Ще бъдат изследвани евентуално за следи, но се намират при органа на разследването от вчера. Всичко е възможно, факт е, че по делото не са събрани доказателства за някакво конкретно лице или престъпление.

Албена Стоилова, говорител на Прокуратурата в Перник

Повече от 20 души са разпитани за изчезването на Сашко. Бащата Александър Цветанов е отрекъл да е бил заплашван. Остава да бъде разпитана майката на детето, която все още е извън страната.

Все още планираме провеждането на нейния разпит. Органът на разследването е контактувал с нея по телефон. Намира се в Англия и мисля, че все още е там.

Албена Стоилова, говорител на Прокуратурата в Перник

След като беше намерен вчера следобед в гората над Профилакториума в Перник, Сашко беше транспортиран в Пирогов, за да му бъдат направени изследвания. По данни на лечебното заведение, нощта е минала спокойно, а детето е без пряка опасност за живота. Има вероятност Сашко да е прекарал навън всичките 9 дни, коментира вътрешният министър Иван Демерджиев.

Бащата не отговаря на обаждания, а до семейството вчера е бил Марио Антонов, приятел на семейството, който е успял да види Сашко още снощи.

В акцията по издирването от 11 ноември до вчера, се включиха стотици доброволци.

Вижте повече във видеото.